Marinovaný slaneček po švédsky
16 min.
Ingredience
- 2kusySlaneček
- 3litryVoda pitná
- Marináda
- 1kusMrkev kořen
- 80gramůKřen
- 30gramůZázvor celý
- 2decilitryOcet bílý vinný
- 3lžíceVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 2špetkyNové koření mleté
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Dva slanečky rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odřízneme, slanečky dobře omyjeme a dáme do mísy. Zalijeme je asi 1,5 litrem studené vody a necháme je v chladničce do druhého dne.
- 2Slanečky druhý den osušíme, nakrájíme na řezy široké asi 2 cm a dáme do mísy.
- 3Očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme zeleninu: mrkev, křen, zázvor, cibuli. V rendlíku svaříme 2 dl bílého octa s 3 lžícemi vody, do které dáme bobkové listy, nové koření, černý pepř, cukr a hořčičná semínka. Vaříme cca minutu, poté nálev necháme vychladnout. Vychladlý nálev nalijeme na pokrájené slanečkové řezy, promícháme a vše dáme do kameninové nádoby (soudek, mísa apod.), kterou uzavřeme. Slanečky marinujeme 12 hodin. Poté je servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.