Marinovaný slaneček po švédsky

16 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva slanečky rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odřízneme, slanečky dobře omyjeme a dáme do mísy. Zalijeme je asi 1,5 litrem studené vody a necháme je v chladničce do druhého dne.
  • 2
    Slanečky druhý den osušíme, nakrájíme na řezy široké asi 2 cm a dáme do mísy.
  • 3
    Očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme zeleninu: mrkev, křen, zázvor, cibuli. V rendlíku svaříme 2 dl bílého octa s 3 lžícemi vody, do které dáme bobkové listy, nové koření, černý pepř, cukr a hořčičná semínka. Vaříme cca minutu, poté nálev necháme vychladnout. Vychladlý nálev nalijeme na pokrájené slanečkové řezy, promícháme a vše dáme do kameninové nádoby (soudek, mísa apod.), kterou uzavřeme. Slanečky marinujeme 12 hodin. Poté je servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.