Marinovaný úhoř
60 min.
Ingredience
- 800gramůÚhoř říční
- 300mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOcet vinný
- 2kusyBobkový list
- 20kusůBílá cibulka
- 200mililitrůVoda pitná
- 200gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
91 mg
Cukr
413 mg
Postup přípravy
- 1Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce, které krátce opékáme v rozpáleném oleji.
- 2Vybereme je na ubrousek, necháme okapat, vložíme do jiné nádoby, osolíme, přidáme oloupané cibulky, přilijeme víno, ocet, vodu, přidáme bobkové listy a asi 20 minut vše dohromady vaříme na středním ohni.
- 3Necháme vychladnout a uložíme do ledničky.
- 4Druhý den porce úhoře vyjmeme z rosolu, urovnáme na mísu a zdobíme cibulkami a pokrájeným rosolem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.