Marmeláda malinová
70 min.
Ingredience
- 2kilogramyMaliny
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1kilogramCukr krupice
- 40gramůPektogel
- 2špetkySorban draselný
- 2lžičkyKyselina citrónová
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a namočíme očištěné maliny. Solená voda zničí veškerý hmyz, který je v malinách. Namáčení trvá tak 30 minut. Potom maliny opláchneme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce.
- 2Hrnec s malinami postavíme na sporák, posypeme cukrem, zamícháme a přivedeme k varu. Přimícháme Pektogel, povaříme 3 minuty, přisypeme Sorban a opět povaříme 1 minutu, aby se Sorban rozpustil. Nakonec přidáme kyselinu citrónovou, zamícháme a stáhneme z ohně.
- 3Hotovou marmeládou naplníme připravené skleničky. Potom je pevně víčky uzavřeme, postavíme víčky dolu a necháme marmeládu vychladnout. Uchováme na chladném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.