Marmeláda malinová

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a namočíme očištěné maliny. Solená voda zničí veškerý hmyz, který je v malinách. Namáčení trvá tak 30 minut. Potom maliny opláchneme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce.
  • 2
    Hrnec s malinami postavíme na sporák, posypeme cukrem, zamícháme a přivedeme k varu. Přimícháme Pektogel, povaříme 3 minuty, přisypeme Sorban a opět povaříme 1 minutu, aby se Sorban rozpustil. Nakonec přidáme kyselinu citrónovou, zamícháme a stáhneme z ohně.
  • 3
    Hotovou marmeládou naplníme připravené skleničky. Potom je pevně víčky uzavřeme, postavíme víčky dolu a necháme marmeládu vychladnout. Uchováme na chladném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.