Marmeláda z čerstvých ostružin a jablek
50 min.
Ingredience
- 1litrOstružiny
- 1kilogramJablka
- 1,4kilogramyCukr krystal
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
78 g
Postup přípravy
- 1Ostružiny přebereme, očistíme a na ovocném mlýnku rozemeleme. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Vložíme do kastrolu, podusíme doměkka a prolisujeme. Promísíme s ostružinovou kaší, přisypeme cukr, důkladně promícháme a necháme ho rozpustit.
- 2Poté po částech povaříme a ihned rozdělíme do skleniček. Po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.