Marmeláda z jahod

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
80

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
105 kcal
Sacharidy
27 g
Vláknina
618 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody opereme, zbavíme stopek a necháme okapat. Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu. Kůru nasekáme nadrobno.
  • 2
    Jahody spolu s citrónovou šťávou a nakrájenou kůrou vložíme do varné nádoby a za stálého míchání pomalu zahříváme tak dlouho, až jahody začnou pouštět šťávu.
  • 3
    Zvýšíme příkon tepla, uvedeme do varu a přisypeme cukr se solí.
  • 4
    Zprudka vaříme 15-20 minut, až směs zhoustne. Odstavíme z ohně a necháme marmeládu hodinu chladnout.
  • 5
    Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.