Marmeláda z jahod
25 min.
Ingredience
- 2kilogramyJahody zahradní
- 2kusyCitrony
- 2kilogramyCukr krystal
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
80Postup přípravy
- 1Jahody opereme, zbavíme stopek a necháme okapat. Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu. Kůru nasekáme nadrobno.
- 2Jahody spolu s citrónovou šťávou a nakrájenou kůrou vložíme do varné nádoby a za stálého míchání pomalu zahříváme tak dlouho, až jahody začnou pouštět šťávu.
- 3Zvýšíme příkon tepla, uvedeme do varu a přisypeme cukr se solí.
- 4Zprudka vaříme 15-20 minut, až směs zhoustne. Odstavíme z ohně a necháme marmeládu hodinu chladnout.
- 5Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.