Marmeláda z podzimního ovoce
45 min.
Ingredience
- 1kilogramJablka
- 1kilogramHrušky
- 1kilogramŠvestky
- 1kilogramBroskve
- 2,5kilogramyCukr krupice
- 2decilitryVoda pitná
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžičkaKyselina citrónová
- 2špetkySorban draselný
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
4 g
Cukr
140 g
Postup přípravy
- 1Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a spolu s vypeckovanými švestkami, /které neloupeme/ a broskvemi nakrájíme na malé kousky. Nakrájené kousky ovoce dáme do nižšího, ale velkého hrnce a mixérem rozmixujeme.
- 2Rozmixovanou směs přelijeme do jiného hrnce, který položíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu. Pokud by byla směs hodně hustá, tak ji podlijeme vodou. Ve vaření pokračujeme za občasného míchání přibližně 20-25 minut, aby směs vařením zahoustla. V polovině vaření do hrnce přisypeme cukr a vanilkový cukr. Před dokončením vaření přidáme kyselinu citrónovou a špetku Sorbanu.
- 3Uvařenou a hustou marmeládu stáhneme z ohně. Naplníme jí připravené sklenice /malé/, které zavíčkujeme. Všechny sklenice obrátíme víčky dolu a necháme vychladnout. Vychladlou marmeládu uskladníme na chladné a tmavé místo, kde ji také delší dobu můžeme uchovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.