Marmeládová omáčka

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1hrnekVoda pitná
    • 1hrnekMarmeláda rybízová
    • 1lžíceSolamyl
    • 2kusyHřebíček
    • 1kusSkořice celá
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marmeládu zalijeme vodou a přidáme celou skořici a hřebíček. Vaříme do zhoustnutí.
  • 2
    Do povařené marmelády zavaříme solamyl rozmíchaný v troše vody a chvíli povaříme.
  • 3
    Nakonec omáčku dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
  • 4
    Omáčku podáváme k moučníkům a dezertům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.