Marocká dušená zelenina

70 min.
Maroko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
988 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
173 g
Vláknina
30 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Rajčata nakrájíme nahrubo a rozdělíme na poloviny. Polovinu rozmixujeme, dáme do kastrůlku, zředíme 1 1/4 hrnku zeleninového vývaru, přivedeme k varu a zmírníme oheň. Přidáme cibuli, mrkev, nakrájený koriandr a sůl podle chuti, za občasného míchání vaříme 10 minut.
  • 2
    Do směsi v kastrůlku vmícháme zbytek rajčat, cuketu, tuřín, kurkumu, zázvor a skořici. Kastrůlek přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 30 minut. Potom do ní přidáme cizrnu a několik minut prohřejeme.
  • 3
    Zatím přivedeme v kastrůlku k varu zbytek zeleninového vývaru, osolíme a za stálého míchání do něj sypeme kuskus. Rendlík odstavíme, přikryjeme pokličkou a kuskus necháme 5 minut stát. Nakonec kuskus rozdělíme na talíře, navrch upravíme zeleninu, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.