Marocká dušená zelenina
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 425gramůCizrna
- 4kusyRajčata
- 3hrnkyVývar zeleninový
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 180gramůCuketa
- 1kusTuřín
- 2hrnkyKuskus
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
988 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
173 g
Vláknina
30 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Rajčata nakrájíme nahrubo a rozdělíme na poloviny. Polovinu rozmixujeme, dáme do kastrůlku, zředíme 1 1/4 hrnku zeleninového vývaru, přivedeme k varu a zmírníme oheň. Přidáme cibuli, mrkev, nakrájený koriandr a sůl podle chuti, za občasného míchání vaříme 10 minut.
- 2Do směsi v kastrůlku vmícháme zbytek rajčat, cuketu, tuřín, kurkumu, zázvor a skořici. Kastrůlek přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 30 minut. Potom do ní přidáme cizrnu a několik minut prohřejeme.
- 3Zatím přivedeme v kastrůlku k varu zbytek zeleninového vývaru, osolíme a za stálého míchání do něj sypeme kuskus. Rendlík odstavíme, přikryjeme pokličkou a kuskus necháme 5 minut stát. Nakonec kuskus rozdělíme na talíře, navrch upravíme zeleninu, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.