Marocké kuře z jednoho hrnce
70 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 2kusyCibule
- 100gramůRajčata
- 100gramůZázvor celý
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžíceKmín drcený
- 1lžíceKoriandr mletý
- 1lžíceSkořice mletá
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOcet vinný
- 1kusDýně
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
10 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme je a opečeme na dvou lžících oleje. Vyjmeme je a dáme stranou.
- 2Jednu cibuli nakrájíme na jemno, druhou na plátky. Rajčata oloupeme.
- 3Cibuli nakrájenou na jemno smícháme s rajčaty na kostičky, strouhaným zázvorem a utřeným česnekem.
- 4Na zbylém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a přidáme kurkumu, kmín, koriandr i skořici. Po minutě přidáme cibulovou směs s rajčata a smažíme doměkka. Vrátíme kuřecí maso.
- 5Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Přidáme ji do směsi spolu s cukrem, vinným octem a vývarem. Vaříme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.