Marocké kuře z jednoho hrnce

70 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
10 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme je a opečeme na dvou lžících oleje. Vyjmeme je a dáme stranou.
  • 2
    Jednu cibuli nakrájíme na jemno, druhou na plátky. Rajčata oloupeme.
  • 3
    Cibuli nakrájenou na jemno smícháme s rajčaty na kostičky, strouhaným zázvorem a utřeným česnekem.
  • 4
    Na zbylém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a přidáme kurkumu, kmín, koriandr i skořici. Po minutě přidáme cibulovou směs s rajčata a smažíme doměkka. Vrátíme kuřecí maso.
  • 5
    Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Přidáme ji do směsi spolu s cukrem, vinným octem a vývarem. Vaříme 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.