Marocký chléb
35 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná - Semolina
- 210mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůOlej olivový
- 10gramůDroždí sušené
- 5gramůSůl
- 10gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme vodu a olej, přidáme cukr, sůl a semolinu, promícháme. Přisypeme sušené droždí, zapracujeme do těsta a hněteme aspoň 5 minut, až je těsto vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
- 2Po vykynutí rozdělíme na dva bochánky, které vytvarujeme na plech s pečicím papírem a ještě 20 minut necháme kynout. Pečeme při 200 stupních 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.