Martinovy podkovy
60 min.
Ingredience
- 5dekagramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 4dekagramyCukr krupice
- 2dekagramyDroždí
- 25dekagramůMouka polohrubá
- 2dekagramyCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Přilijeme vykynutý kvásek a vlažné mléko. Přidáváme mouku a osolíme. Těsto dáme vykynout, potom ho krájíme na obdélníky, potíráme makovou nádivkou. Uděláme z obdélníků větší rohlíčky, které na koncích nařízneme nožem. Necháme ještě chvilku kynout, potřeme žloutkem a pečeme v rozehřáté troubě dočervena.
- 2Ještě teplé podkovy posypeme vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.