Masamanské dušené hovězí kari s arašídy
85 min.
Ingredience
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1decilitrVoda pitná
- 3lžíceKari pasta
- 1lžíceCukr třtinový
- 4lžíceTamarindová pasta
- 1kusSkořice celá
- 1kusBrambory
- 1kusCibule
- 50gramůOřechy burské pražené
- 500gramůHovězí kližka
- 5gramůKardamom
- 100mililitrůKokosová smetana
- 400mililitrůMléko kokosové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
36 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z masa odstraníme přebytečný tuk a nakrájíme na kousky o rozměrech přibližně 2 - 3 cm. Kokosové mléko vlijeme do většího hrnce, pozvolna přivedeme k varu. Vložíme maso, částečně zakryjeme, na mírném ohni necháme vařit cca 40 minut do měkka.
- 2Kokosovou smetanu vlijeme do pánve a 5 minut zahříváme, dokud se nezačne srážet. Vmícháme masamanskou kari pastu a povaříme 2 - 3 minuty, až se pasta rozpustí. Poté přilijeme směs do hrnce k masu, důkladně promícháme. Pozvolna necháme ještě 3 - 4 minuty povařit, občas zamícháme.
- 3Do hrnce přidáme rybí omáčku, cukr, tamarindovou pastu rozmíchanou v trošce horké vody, kardamomové tobolky, skořici, na kostičky pokrájenou větší bramboru a plátky cibule. Dále dusíme 15 - 20 minut, dokud kousky brambory nezměknou. Nakonec přisypeme pražené ořechy, promícháme a ještě 5 minut povaříme.
- 4Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.