Mascarpone s medovou pěnou

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
46 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mascarpone s medem a přidáme koření a skořici.
  • 2
    Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, potom ji vložíme do hrnce a ve vodní lázni rozpustíme. Přidáme k medovému mascarpone a necháme vychladnout.
  • 3
    Smetanu ušleháme dohusta a přidáme ji do mascarpone, když hmota začne želírovat.
  • 4
    Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme na hladkou desku a po ztuhnutí ji špachtličkou nahoblujeme.
  • 5
    Mascarpone podáváme na dezertních miskách ozdobené mandarinkou a hoblinkami čokolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.