Mascarpone s medovou pěnou
30 min.
Ingredience
- 250gramůMascarpone
- 150gramůMed včelí
- 3lžičkyKypřicí prášek do perníku
- 2kusyŽelatina bílá plátky
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůČokoláda hořká
- 1kusMandarinky
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
46 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mascarpone s medem a přidáme koření a skořici.
- 2Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, potom ji vložíme do hrnce a ve vodní lázni rozpustíme. Přidáme k medovému mascarpone a necháme vychladnout.
- 3Smetanu ušleháme dohusta a přidáme ji do mascarpone, když hmota začne želírovat.
- 4Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme na hladkou desku a po ztuhnutí ji špachtličkou nahoblujeme.
- 5Mascarpone podáváme na dezertních miskách ozdobené mandarinkou a hoblinkami čokolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.