Mascarponový krém s malinami
20 min.
Ingredience
- 500gramůMaliny
- 3lžíceGrappa
- 250gramůMascarpone
- 1kusMáta
- 4lžíceCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůPiškoty cukrářské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
9 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Omyté maliny promícháme v míse se 2 lžícemi cukru a grappou.
- 2Žloutky utřeme se 2 lžícemi cukru, po lžících vmícháme mascarpone. Bílky i smetanu do tuha ušleháme a sníh i šlehačku zlehka vmícháme do mascarponového krému.
- 3Piškoty rozdrobíme, do pohárů vrstvíme střídavě krém, maliny a piškotové drobečky. Vrchní vrstvu tvoří maliny. Dezert uložíme do chladničky až do podávání.
- 4Před podáváním ozdobíme krém lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.