Máslová francouzská omáčka
15 min.
Ingredience
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
72 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
315 mg
Cukr
210 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme 50 g másla, zasypeme moukou, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a metlou vmícháme žloutky. Vaříme 7-10 minut.
- 2Hrnec odstavíme z plotny a teprve nyní přimícháme do omáčky 250 g másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.