Máslové halušky

35 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
279 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, vaříme a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane přichytávat stěn hrnce. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Potom přimícháme vejce, okořeníme muškátem a těsto protlačujeme přes síto s většími otvory rovnou do vroucí vody. Odkrajujeme nožíkem od síta, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Zavařujeme asi 3 minuty, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.