Máslové halušky
35 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 4gramyMuškátový květ
- 5gramůSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
279 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, vaříme a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane přichytávat stěn hrnce. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Potom přimícháme vejce, okořeníme muškátem a těsto protlačujeme přes síto s většími otvory rovnou do vroucí vody. Odkrajujeme nožíkem od síta, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Zavařujeme asi 3 minuty, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.
- 3Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.