Máslové placičky s likérovým krémem
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceLikér rybízový
- 150gramůČokoláda bílá
- Na posypání
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 2lžíceLikér rybízový
- 75gramůCukr moučkový
- Těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 75gramůCukr moučkový
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
133 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, žloutku, cukru, soli a změklého másla rychle vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme kouli. zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
- 2Smetanu svaříme v kastrůlku, vmícháme likér z černého rybízu a odstavíme z plotny. Za stálého míchání ve směsi rozpustíme bílou čokoládu. Necháme zcela vychladnout.
- 3Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na plát silný asi 3mm a kruhovým vykrajovátkem vykrájíme 40 placiček.
- 4Placičky urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 5Vždy dvě placičky spojíme k sobě připraveným likérovým krémem.
- 6Moučkový cukr ušleháme s likérem na hladkou polevu, kterou placičky nazdobíme. Polevu necháme zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.