Máslové trubičky s krémem

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1558 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
295 g
Vláknina
3 g
Cukr
228 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si dvojí těsto. Na máslové zpracujeme mouku s máslem na bochánek a necháme ho na chladném místě ztuhnout. Na moučné těsto smícháme mouku, žloutky, víno, sůl a vodu a propracujeme. Vyválíme je, zabalíme do něj máslový bochánek a překládáme třikrát vždy po 30 minutách.
  • 2
    Po čtvrté rozválíme těsto na tenký plát, nakrájíme na pruhy široké cca 3 cm, ty natočíme na plechové trubičky, potřeme žloutkem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Sejmeme z formiček, necháme vychladnout, naplníme krémem a posypeme cukrem.
  • 3
    Na krém ušleháme z bílků tuhý sníh, do něj zašleháme po kapkách hustý, s vodou svařený horký cukr a přidáme moučkový cukr. Vložíme do kornoutu s trubičkou a plníme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.