Máslové trubičky s krémem
140 min.
Ingredience
- Krém
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůCukr moučkový
- 0,06litrVoda pitná
- Máslové těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMáslo čerstvé
- Moučné těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,5lžíceVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 0,06lžíceVoda pitná
- 100lžicCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1558 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
295 g
Vláknina
3 g
Cukr
228 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dvojí těsto. Na máslové zpracujeme mouku s máslem na bochánek a necháme ho na chladném místě ztuhnout. Na moučné těsto smícháme mouku, žloutky, víno, sůl a vodu a propracujeme. Vyválíme je, zabalíme do něj máslový bochánek a překládáme třikrát vždy po 30 minutách.
- 2Po čtvrté rozválíme těsto na tenký plát, nakrájíme na pruhy široké cca 3 cm, ty natočíme na plechové trubičky, potřeme žloutkem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Sejmeme z formiček, necháme vychladnout, naplníme krémem a posypeme cukrem.
- 3Na krém ušleháme z bílků tuhý sníh, do něj zašleháme po kapkách hustý, s vodou svařený horký cukr a přidáme moučkový cukr. Vložíme do kornoutu s trubičkou a plníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.