Máslové tyčinky s parmezánem

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
71 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
152 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a kousek másla. Rozsekáme jej, přilijeme vodu, vejce, citronovou šťávu a zpracujeme těsto. Zbytek másla propracujeme tak, aby v něm nezbyla žádná voda, uděláme čtverec a na chladném místě necháme ztuhnout.
  • 2
    Z těsta vyválíme větší čtverec, doprostřed dáme máslový bochánek a zabalíme. Vyválíme na obdélník, složíme na tři díly, zakryjeme a necháme na chladném místě odpočinout 30 minut. Poté opět vyválíme, složíme a odložíme na 15 minut. Toto opakujeme ještě jednou, počtvrté těsto vyválíme, nakrájíme tyčky, rozložíme na plech opláchnutý vodou, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným parmezánem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.