Máslové tyčinky s parmezánem
140 min.
Ingredience
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyCitrony
- 650gramůMáslo čerstvé
- 40gramůSýr Parmezán
- 0,25litrVoda pitná
- Na potření
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
71 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
152 mg
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a kousek másla. Rozsekáme jej, přilijeme vodu, vejce, citronovou šťávu a zpracujeme těsto. Zbytek másla propracujeme tak, aby v něm nezbyla žádná voda, uděláme čtverec a na chladném místě necháme ztuhnout.
- 2Z těsta vyválíme větší čtverec, doprostřed dáme máslový bochánek a zabalíme. Vyválíme na obdélník, složíme na tři díly, zakryjeme a necháme na chladném místě odpočinout 30 minut. Poté opět vyválíme, složíme a odložíme na 15 minut. Toto opakujeme ještě jednou, počtvrté těsto vyválíme, nakrájíme tyčky, rozložíme na plech opláchnutý vodou, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným parmezánem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.