Máslové vafle
30 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceOlej stolní
- 4lžíceCukr moučkový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Střídavě přidáváme mouku a mléko. Směs osolíme a ochutíme citronovou kůrou. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Vaflovač zahřejeme a při prvním použití lehce potřeme olejem. Po lžících vkládádme těsto a pečeme vafle.
- 3Podáváme pocukrované moučkovým cukrem, můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.