Máslové voňavé sušenky s levandulí
40 min.
Ingredience
- 1,5lžíceLevandule - květ
- 1,5gramyMáslo
- 100gramůCukr krupice
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 35gramůTřtinový cukr
- Na podsypání válu
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na vytření
- 1,5lžíceMáslo
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Ze sušené levandule otrháme lísky i květy (1.5 lžíce). V míse nejdříve smícháme máslo s květy i lístky, pak máslo vyšleháme. Přidáme cukr, znovu šleháme a nakonec přimícháme mouku. Těsto si dáme na vál a velice rychle ho zpracujeme na hladké těsto. Pokud se bude lepit, podsypeme ho moukou. Vypracované těsto zformujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho do ledničky na 1 hodinu.
- 2Ztuhnuté těsto vyjmeme z lednice, vytvoříme z něj 2 válečky dlouhé asi a 15 cm, které obalíme třtinovým cukrem, pak je zabalíme znovu do fólie a odložíme do lednice na 2 hodiny.
- 3Troubu předehřejeme na 160°C. 2-3 plechy vytřeme máslem. Ztuhnuté válečky těsta nakrájíme na kolečka, z každého válečku 20 kusů. Poklademe je na plechy. Sušenky pečeme dozlatova 15-20 minut v horkovzdušné troubě. Upečené sušenky nadzdvihneme ještě horké špičkou nože a necháme je vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.