Máslové voňavé sušenky s levandulí

40 min.
Francie

Ingredience

  • Na podsypání válu
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
  • Na vytření
    • 1,5lžíceMáslo
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
102 kcal
Sacharidy
26 g
Vláknina
47 mg
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze sušené levandule otrháme lísky i květy (1.5 lžíce). V míse nejdříve smícháme máslo s květy i lístky, pak máslo vyšleháme. Přidáme cukr, znovu šleháme a nakonec přimícháme mouku. Těsto si dáme na vál a velice rychle ho zpracujeme na hladké těsto. Pokud se bude lepit, podsypeme ho moukou. Vypracované těsto zformujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho do ledničky na 1 hodinu.
  • 2
    Ztuhnuté těsto vyjmeme z lednice, vytvoříme z něj 2 válečky dlouhé asi a 15 cm, které obalíme třtinovým cukrem, pak je zabalíme znovu do fólie a odložíme do lednice na 2 hodiny.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 160°C. 2-3 plechy vytřeme máslem. Ztuhnuté válečky těsta nakrájíme na kolečka, z každého válečku 20 kusů. Poklademe je na plechy. Sušenky pečeme dozlatova 15-20 minut v horkovzdušné troubě. Upečené sušenky nadzdvihneme ještě horké špičkou nože a necháme je vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.