Máslový koláč s bílkovou pěnou
50 min.
Ingredience
- Koláč
- 180gramůCukr moučkový
- 125gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 50mililitrůMléko polotučné
- 90gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůKypřicí prášek do pečiva
- Pěna
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 5mililitrůTresť vanilková
- 180gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
502 mg
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1V misce utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, mléko, mouku, prášek do pečiva a vymícháme řídké těsto, které nalijeme do formy. Z bílků vyšleháme sníh, přidáme špetku soli, cukr a vanilkovou tresť a stále šleháme, až se pěna začne lesknout. Pěnu opatrně naneseme na těsto ve formě, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
- 2Vychladlý koláč naporcujeme a zdobíme podle vlastní fantazie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.