Máslový koláč s bílkovou pěnou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
502 mg
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, mléko, mouku, prášek do pečiva a vymícháme řídké těsto, které nalijeme do formy. Z bílků vyšleháme sníh, přidáme špetku soli, cukr a vanilkovou tresť a stále šleháme, až se pěna začne lesknout. Pěnu opatrně naneseme na těsto ve formě, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
  • 2
    Vychladlý koláč naporcujeme a zdobíme podle vlastní fantazie.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.