Máslový koláč se skořicí a vlašskými ořechy

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1149 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
118 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, lžíci cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme zbytek cukru, mléko, vejce, heru a zpracujeme hladké těsto. Pak těsto zaprášíme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 3
    Na pomoučněném vále těsto důkladně propracujeme a pak je vtlačíme do dortové formy a po celém povrchu poklademe vločkami másla, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a mletými vlašskými ořechy. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.
  • 4
    Koláč necháme vychladnout a pak podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.