Máslový koláč se skořicí a vlašskými ořechy
45 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůDroždí
- 30gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůHera
- 75lžicMáslo čerstvé
- 0,13litrMléko polotučné
- Zdobení
- 75gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr vanilka
- 1lžíceSkořice mletá
- 2lžíceOřechy vlašské
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1149 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
118 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, lžíci cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme zbytek cukru, mléko, vejce, heru a zpracujeme hladké těsto. Pak těsto zaprášíme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 3Na pomoučněném vále těsto důkladně propracujeme a pak je vtlačíme do dortové formy a po celém povrchu poklademe vločkami másla, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a mletými vlašskými ořechy. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.
- 4Koláč necháme vychladnout a pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.