Máslový trdelník

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
51 g
Cukr
9 g
Vápník
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, žloutky, kysanou smetanu, špetku soli a ocet. Vypracujeme těsto a necháme chvíli uležet. Z těsta uválíme tenký plát, nařežeme na tři dlouhé pruhy, které namotáme na trdlo. Nemáme-li trdlo, použijeme kovovou rouru o síle pivní lahve. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Trdlo s těstem vyjmeme, trdlo opatrně vysuneme a trdelník necháme vychladnout.
  • 2
    Posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky nebo necháme vcelku, a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.