Máslový trdelník
70 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůZakysaná smetana
- 25mililitrůOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
51 g
Cukr
9 g
Vápník
9 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, žloutky, kysanou smetanu, špetku soli a ocet. Vypracujeme těsto a necháme chvíli uležet. Z těsta uválíme tenký plát, nařežeme na tři dlouhé pruhy, které namotáme na trdlo. Nemáme-li trdlo, použijeme kovovou rouru o síle pivní lahve. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Trdlo s těstem vyjmeme, trdlo opatrně vysuneme a trdelník necháme vychladnout.
- 2Posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky nebo necháme vcelku, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.