Maso vepřové na grilu
55 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso tučné
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 0,5lžičkaChilli omáčka
- 1lžíceRum
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1lžíceFazolová černá omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
57 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
74 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme vepřové maso na proužky asi 20cm dlouhé. Vložíme je do mísy, smícháme přísady na marinádu - cukr, fazole, sójovou omáčku, omáčku ústřicovou a hoisin, chilli omáčku, rum a olej. Marinádou přelijeme vepřové maso, několikrát v ní obrátíme a necháme marinovat přikryté 4 hodiny.
- 2Maso vyndáme z marinády, dáme do pekáče a zalijeme vařící vodou. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Snížíme teplotu, potřeme maso uschovanou marinádou a obrátíme. Pečeme 10 minut.
- 3Vyndáme maso z trouby, potřeme medovým sirupem a 4 minuty necháme v grilu rozehřátém na střední teplotu. Obrátíme jednou, dokud nezhnědne.
- 4Před podáváním necháme maso trochu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.