Masopustní koblihy II
50 min.
Ingredience
- 4lžíceCitronová šťáva
- 40gramůDroždí
- 150gramůMarmeláda meruňková
- 80gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr moučkový
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
43 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z části vlažného mléka (100ml), 20g cukru, rozdrobeného droždí a 80g mouky umícháme kvásek.
- 2V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem. Přidáme žloutky, osolíme a mícháme do pěny. Potom přilijeme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, přidáme vzešlý kvásek a vsypeme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout.
- 3Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka na polovině těsta. Do středu koleček naneseme marmeládu, přiklopíme zbylým těstem a znovu skleničkou vykrojíme už naplněná kolečka. Necháme chvíli kynout.
- 4Koblihy smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 18. 2. 2017
Masopustní koblihy II
Moc dobrý recept, rozpis perfektně sedí. Nemusela jsem nic přidávat ani ubírat, jen bych příště vyměnila množství citronové šťávy a rumu, rumu bych dala ty 4 lžíce, citronové šťávy stačí 2. Plnila jsem meruňkovým džemem, na Masopust si jiný ani neumíme představit. Na běžné koblihy během roku stačí i jahodový. Hodnotím kladně a doporučuju vyzkoušet.