Masová pochoutka s omáčkou z rybízového rosolu
35 min.
Ingredience
- 500gramůKlobása vepřová
- 500gramůKráličí maso
- 250mililitrůVíno portské
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 8plátkůŠunka parmská
- 0,5kusŠalotka
- Rosol z rybízu [52833]
- 200gramůCukr krupice
- 1,2kilogramyRybíz červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1210 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
62 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
13 g
Cukr
71 g
Postup přípravy
- 1Na prkénko dáme vždy 2 ks šunky tak, aby se okraje překrývaly. Z klobás vymačkáme maso a rozdělíme je na 4 díly. Každý díl dáme na plátky šunky a rozmačkáme, aby se pokryly celé plátky šunky. Doprostřed dáme na 5 mm silné proužky nakrájené králičí maso a přidáme 1 lžíci rybízového rosolu. Zarolujeme a spíchneme párátky. Dáme na plech a pečeme 20 minut. Mezitím dáme do hrnce víno a nadrobno nakrájenou šalotku, vaříme 10 minut. Poté přimícháme 4 lžíce rybízového rosolu a hned jak se prohřeje, sejmeme ho z plotny a přimícháme máslo.
- 2Rosol z rybízu [52833]:
- 3Malý talířek dáme do ledničky vychladnout. Omytý rybíz dáme do sklenic, které dáme do velkého hrnce se studenou vodou. Takto celé pomalu přivedeme k varu a vaříme hodinu. Mezitím občas bobule rozmáčkneme. Poté scedíme přes mušelín a necháme celou noc odkapávat. Ráno tekutinu odměříme a nalijeme do hrnce. Na každých 500 ml šťávy dáme 500 g cukru. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Vyndáme talířek z ledničky, nalijeme na něj tekutinu a dáme na 5 minut zpět do ledničky. Poté zkusíme, zda je hmota ztuhlá. Pokud ne, vaříme dalších 5 minut a proces zopakujeme. Pokud ano, naplníme skleničky a uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.