Masové kuličky s dashi omáčkou

115 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
310 mg
Cukr
956 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si mlýnek na mletí surovin. Maso v něm umeleme, přidáme nasekanou šalotku, zázvor, vejce, saké, sójovou omáčku, mirin a promícháme. Do mísy přisypeme strouhanku a zpracujeme v těsto. Přes mísu dáme potravinářskou fólii a dáme na 1 hodinu do ledničky. Z těsta potom uděláme větší kuličky.
  • 2
    Na větší pánev nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a dáme usmažit masové kuličky. Smažíme asi 5 minut, dozlatova.
  • 3
    Vezmeme si menši kastrůlek a smícháme v něm dashi, mirin, saké, kousky řasy, sójovou omáčku a zamícháme. Když se začne omáčka vařit vyndáme řasu nori a vyhodíme ji. Do směsi přidáme krůtí kuličky a povaříme zvolna 5-7 minut. Uvařené masové kuličky vyjmeme z omáčky a dáme stranou.
  • 4
    Do omáčky přimícháme lžičku škrobu a stále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Připravíme si čtyři misky do kterých dáme masové kuličky a přelijeme je omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.