Masové kuličky s dashi omáčkou
115 min.
Ingredience
- 300gramůKrůtí stehna
- 2kusyŠalotka
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusVejce slepičí
- 60lžičekVíno Saké
- 1lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 80lžicVíno rýžové japonské - Mirin
- 20gramůStrouhanka
- 1lžičkaOlej z vlašských ořechů
- 1lžíceOlej slunečnicový
- Omáčka
- 500mililitrůGranule dashi
- 80mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 60mililitrůVíno Saké
- 1kusŘasa Nori
- 1lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
310 mg
Cukr
956 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si mlýnek na mletí surovin. Maso v něm umeleme, přidáme nasekanou šalotku, zázvor, vejce, saké, sójovou omáčku, mirin a promícháme. Do mísy přisypeme strouhanku a zpracujeme v těsto. Přes mísu dáme potravinářskou fólii a dáme na 1 hodinu do ledničky. Z těsta potom uděláme větší kuličky.
- 2Na větší pánev nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a dáme usmažit masové kuličky. Smažíme asi 5 minut, dozlatova.
- 3Vezmeme si menši kastrůlek a smícháme v něm dashi, mirin, saké, kousky řasy, sójovou omáčku a zamícháme. Když se začne omáčka vařit vyndáme řasu nori a vyhodíme ji. Do směsi přidáme krůtí kuličky a povaříme zvolna 5-7 minut. Uvařené masové kuličky vyjmeme z omáčky a dáme stranou.
- 4Do omáčky přimícháme lžičku škrobu a stále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Připravíme si čtyři misky do kterých dáme masové kuličky a přelijeme je omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.