Masové kuličky s toskánským kořením
18 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 1lžíceKoření toskánské
- 4kusyCibulka jarní
- 180gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůSalsa rajčatová
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
47 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso, najemno nakrájené jarní cibulky, toskánské bylinky, strouhanku a vejce zpracujeme na masovou směs.
- 2Kuličky, které vytvarujeme navlhčenýma rukama z masové směsi, na 20 minut uložíme do chladu.
- 3Na mírném ohni v pánvi rozpálíme olivový olej a kuličky postupně osmažíme. Během smažení mícháme, aby se kuličky opekly za všech stran. Smažíme 6-8 minut.
- 4Jako přílohu použijeme salsu nebo omáčku podle vlastního výběru a chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.