Masové kuličky se sýrem
40 min.
Ingredience
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůVepřový bok
- 100gramůHovězí maso přední
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
57 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
206 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso na jemno umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, mouku, vejce, tymián a sůl. Vše dobře propracujeme, pokud je směs příliš hustá, přilijeme trochu vody.
- 2Na pomoučeném válu tvarujeme z masové směsi malé kuličky o velikosti vlašského ořechu. Smažíme je na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje.
- 3Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.