Masové šátečky
20 min.
Ingredience
- 1špetkaPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 5lžicOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 300gramůVepřové maso mleté
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaMajoránka
- 2lžíceČerné olivy
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaTymián
- 250gramůListové těsto
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1171 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
90 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těsto rozválíme a vykrájíme čtverečky, které potřeme vejcem.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, olivy nasekáme. Cibuli na oleji orestujeme, přidáme česnek, mleté maso, bylinky, sůl a olivy. Necháme vychladnout a až v téhle chvíli přidáme vejce.
- 3Směsí naplníme čtverečky listového těsta a tvarujeme šátečky. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do silně vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.