Mátový hrášek
20 min.
Ingredience
- 1kusSalát římský
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 450gramůHrášek
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 4kusyMáta
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
37 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
28 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Římský salát opláchneme, otřepeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo a salát na něm zprudka, krátce podusíme. Poté přidáme hrášek, přilijeme vývar, citronovou šťávu, ochutíme solí a cukrem. Zakryté dusíme cca 8-10min.
- 2Mezitím omyjeme a osušíme mátu, lístky nasekáme najemno a vmícháme do zeleniny. Dochutíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.