Mazanec s kandovaným ovocem pro celiaky
105 min.
Ingredience
- 500gramůMouka bezlepková Mantler
- 190gramůCukr krystal
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej stolní
- 120gramůKandované ovoce
- 100gramůOřechy vlašské
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 30gramůDroždí sušené
- 1kusCitrony
- 1lžíceTuk
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
6 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Ořechy nasekáme, vejce rozšleháme se špetkou soli, máslo rozpustíme a z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru připravíme kvásek. Kvásek necháme chvilku vzejít na teplém místě a pak do něj přidáme rozpuštěné máslo, olej, ostatní cukr, 2/3 rozšlehaných vajec a citrónovou šťávu a kůru.
- 2Směs dobře promícháme po částech do ní přimícháváme mouku, až nám vznikne vláčné a voňavé těsto, do kterého vmícháme větší část nasekaných ořechů a kandovaného ovoce. Z těsta utvoříme bochánek, který dáme do tukem vymazané, bezlepkovou moukou vysypané dortové formy, potřeme ho zbylým rozšlehaným vejcem, posypeme ho zbylými ořechy a kandovaným ovocem a necháme na teplém místě kynout 45 minut.
- 3Než těsto vykyne, předehřejeme troubu na 180°C a pak bochánek pečeme do zlatova. Po upečení necháme mazanec vystydnout a podáváme ho jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 18. 4. 2016
Mazanec s kandovaným ovocem pro celiaky
Chuťově velmi dobrý... nepřipomíná klasický mazanec. To ovšem není vůbec na škodu:-) Spíše jsem prezentovala, jako Velikonoční buchtu:-) Těsto je řidší a to i po nakynutí. Jinak nemám co vytknout.😉