Mečoun s citronovým pepřem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
932 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme rozehřáté máslo, prolisovaný česnek a bazalku. Pořádně zamícháme a dáme do ledničky. Plátky z mečouna potřeme olejem a následně pepřem, který co nejvíce vetřeme do masa. Maso dáme do ledničky odležet.
  • 2
    Papriky nakrájíme na plátky. Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem, aby se maso a zelenina nepřichytaly. Maso grilujeme cca 4 minuty z každé strany, papriku dvě minuty, dokud trochu nezměkne. Steaky by se měly téměř rozpadat, avšak zůstat šťavnaté.
  • 3
    Na talíř položíme steak, na který dáme trochu česnekového másla. Vše ozdobíme grilovanou zeleninou a jako přílohu zvolíme čerstvý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.