Mečoun s citronovým pepřem
20 min.
Ingredience
- 800gramůFilé z mečouna
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyBazalka
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžícePepř citronový
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
932 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme rozehřáté máslo, prolisovaný česnek a bazalku. Pořádně zamícháme a dáme do ledničky. Plátky z mečouna potřeme olejem a následně pepřem, který co nejvíce vetřeme do masa. Maso dáme do ledničky odležet.
- 2Papriky nakrájíme na plátky. Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem, aby se maso a zelenina nepřichytaly. Maso grilujeme cca 4 minuty z každé strany, papriku dvě minuty, dokud trochu nezměkne. Steaky by se měly téměř rozpadat, avšak zůstat šťavnaté.
- 3Na talíř položíme steak, na který dáme trochu česnekového másla. Vše ozdobíme grilovanou zeleninou a jako přílohu zvolíme čerstvý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.