Mečoun s kajenským kořením
15 min.
Ingredience
- Kajenské koření
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř cayenský
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceJogurt nízkotučný
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 1kusCitrony
- 600gramůFilé z mečouna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme kajenské koření: Všechny suroviny smícháme v misce. V další misce smícháme limetkovou šťávu a jogurt.
- 2Rybí steaky osušíme, potřeme z obou stran jogurtovou směsí, potom obalíme v kajenském koření. Kořenící směs do masa důkladně zatlačíme.
- 3Grilovací pánev vytřeme kukuřičným olejem a rozehřejeme na středně vysokou teplotu. Opečeme na ní rybí steaky 5 minut po každé straně. Maso musí být křehké. Steaky z mečouna podáváme přímo z pánve s klínky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.