Medailonky z husích jater
50 min.
Ingredience
- 300gramůJátra husí
- 100mililitrůVíno červené
- 30gramůCibule sterilovaná
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 5gramůPaštikové koření
- 15gramůSůl
- 4krajíceChléb celozrnný pšeničný
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá husí játra osolíme, okořeníme a nenakrájená dusíme pod pokličkou v červeném víně. Přidáme cibulky a očištěné, nakrájené žampiony. Játra přeléváme šťávou, po změknutí je vyjmeme a necháme vychladnout. Krajíce chleba opečeme na pánvi na másle a potom z nich vykrajujeme kulaté koláčky. Potřeme je směsí ze žampionů, šalotky a husté šťávy z jater, kterou jsme propasírovali sítem. Játra nakrájíme na řezy a položíme na pomazané chlebové koláčky. Podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.