Medová kolečka

39 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
173 mg
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce s 1 litrem vody ponoříme misku, ve které rozehřejeme med, přidáme cukr, máslo a vše dohladka rozmícháme. Misku s teplou směsí odstavíme z vodní lázně, přidáme mletou skořicí, mletý badyán, mletý hřebíček, špetku zázvoru, jedlou sodu a vejce. Směs mícháme dohladka, postupně přidáváme hladkou mouku a vypracujeme hladké, vláčné těsto.
  • 2
    Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou asi 3 mm, formičkou vykrojíme kolečka o průměru asi 5-6 cm.
  • 3
    Kolečka dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je dorůžova v předehřáté troubě na 200°C. Pečeme přibližně 10-14minut.
  • 4
    Upečená kolečka necháme vychladnout, poté jednu polovinu koleček potřeme pikantním džemem z černého rybízu. Kolečka slepíme, polijeme je citrónovou polevou a po zatuhnutí podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.