Medová kolečka
39 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 50gramůMed včelí
- 100gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaBadyán
- 1lžičkaHřebíček mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůDžem rybízový
- 150gramůPoleva citronová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
173 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce s 1 litrem vody ponoříme misku, ve které rozehřejeme med, přidáme cukr, máslo a vše dohladka rozmícháme. Misku s teplou směsí odstavíme z vodní lázně, přidáme mletou skořicí, mletý badyán, mletý hřebíček, špetku zázvoru, jedlou sodu a vejce. Směs mícháme dohladka, postupně přidáváme hladkou mouku a vypracujeme hladké, vláčné těsto.
- 2Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou asi 3 mm, formičkou vykrojíme kolečka o průměru asi 5-6 cm.
- 3Kolečka dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je dorůžova v předehřáté troubě na 200°C. Pečeme přibližně 10-14minut.
- 4Upečená kolečka necháme vychladnout, poté jednu polovinu koleček potřeme pikantním džemem z černého rybízu. Kolečka slepíme, polijeme je citrónovou polevou a po zatuhnutí podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.