Medová pletýnka

195 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme plech, který vymažeme tukem.
  • 2
    Nejprve uděláme kvásek z vlažné vody, droždí, medu, 100 g mouky a necháme na teplém místě vzejít. V míse smícháme změklé máslo se solí, rozšlehané vejce, mouku, kvásek a řádně prohněteme. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto. Necháme je ve větší míse pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl.
  • 3
    Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme tři válečky, z nich upleteme cop. Aby se nám nerozpletl, vložíme konce pod upletené těsto. Necháme ještě dokynout asi třicet minut. Vykynutý cop potřeme žloutkem rozšlehaným s lžičkou mléka a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 45 až 50 minut, až má zlatavou barvu. Hotový chleba necháme na sítu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.