Medové bramborky
32 min.
Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceCukr moučkový
- 1,3decilitryMléko plnotučné
- 2špetkySůl
- 2kusyCukr skořicový
- 8lžicMed včelí
- 330gramůBrambory vařené ve slupce
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Uvařené teplé brambory ve slupce oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, 2 žloutky, lžíci moučkového cukru, 1.3 dl mléka, 2 špetky soli a těsto dobře promícháme. 2 bílky vyšleháme na tuhý sníh a zlehka je zapracujeme do těsta.
- 2V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Plnou lžičkou vykrajujeme noky a klademe je do rozpáleného omastku. Smažíme je z každé strany dozlatova. Horké rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem a polijeme roztopeným medem (2-3 lžíce na porci). Servírujeme hned teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.