Medové cibulky
30 min.
Ingredience
- 1kilogramCibule
- 7,5decilitrůOlej slunečnicový
- 1lžíceMeduňka
- 1lžíceOregano čerstvé
- 3lžíceMajoránka
- 2lžíceMed včelí
- 1,5decilitryVíno bílé
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1824 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
188 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Malé perlové cibulky očistíme. Omyjeme meduňku, mátu a čerstvou majoránku. Vodu z bylinek setřepeme a necháme je důkladně oschnout. Potom z bylinek otrháme lístky.
- 2V teflonové pánvi rozpálíme olej. Cibulky osmažíme dozlatova, přidáme 2 lžíce medu, promícháme a pod pokličkou dusíme 2 minuty. Poté za stálého míchání přilijeme bílé víno, zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme 5 minut.
- 3Podušené vychladlé cibulky vložíme do lahve, promícháme s bylinkami, čerstvě pomletým pepřem a dolijeme olejem.
- 4Sklenici s cibulkami uzavřeme, odložíme na chladné a tmavé místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.