Medové čtverečky
40 min.
Ingredience
- 30gramůMandle
- 60gramůOřechy vlašské
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMed včelí
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Mandle a ořechy nasekáme na větší kusy.
- 2Z bílků ušleháme sníh, který odložíme stranou. V hrnci rozpustíme na mírném ohni med a cukr.
- 3Do ušlehaných bílků zamícháme mandle a ořechy a tuto směs přidáme k medu a cukru, zhruba 5 minut ohříváme a stále mícháme.
- 4Vzniklou směs rozetřeme na plech.
- 5Plech přikryjeme a zatížíme, za dva dny směs nakrájíme a vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.