Medové karbanátky
50 min.
Ingredience
- 400gramůCukr krupice
- 120gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPomerančová kůra
- 5gramůSkořice mletá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1decilitrMed včelí
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1decilitrOlej sezamový
- 20gramůCukr moučkový
- 1decilitrMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1126 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
51 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
3 g
Cukr
123 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme olej s máslem a cukrem, postupně vmícháme pokrájenou pomerančovou kůru a ostatní koření. Nakonec přidáme mouku a kypřící prášek a uhněteme hladké těsto. Ruce si namáčíme do mléka a z těsta vytvoříme malé karbanátky. Pečeme v troubě asi 30 minut na 150 stupňů.
- 2Mezitím si připravíme polevu - svaříme med, cukr a vodu, tvořící se pěnu na povrchu odstraňujeme lžící. Ještě teplé, upečené karbanátky polijeme a posypeme nastrouhanými ořechy a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.