Medové kuřecí maso na grilu

40 min.
Malajsie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
47 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Několik hodin(5-8 hodin) předem si připravíme marinádu: do mísy vlijeme tekutý med, přidáme očištěné, prolisované stroužky česneku, sójovou omáčku a na zředění horkou vodu. Marinádu dobře promícháme. Omyté a osušené kuřecí čtvrtky potřeme medovou marinádou, necháme je oschnout a odložíme je na chladné místo.
  • 2
    Než zapneme gril, maso vytáhneme z chladničky. Když je gril rozpálený na 250-300°C, vložíme maso na grilovací mřížku. Během grilování maso obracíme a potíráme zbylou marinádou. Kuřecí čtvrtky grilujeme přibližně 20-30 minut, podle velikosti porcí.
  • 3
    Grilované maso si každý osolí podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.