Medové perníčky rumové

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
516 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme vejce, cukr a vyšleháme metlou. Přisypeme mouku, sodu, mletou skořici, anýz, hřebíček a přidáme med, sádlo a rum. Vypracujeme tužší perníkové těsto, vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme malé tvary perníčků. Plech pomažeme tukem a perníčky na plech vyskládáme vedle sebe. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 20 minut.
  • 2
    V hrnku rozkvedláme jedno vejce s troškou vody a ještě horké perníčky potřeme, aby se po vychladnutí leskly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.