Medové perníčky rumové
40 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1000gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMed včelí
- 30gramůSoda jedlá
- 10gramůHřebíček mletý
- 10gramůAnýz mletý
- 5gramůSkořice mletá
- 50gramůSádlo škvařené
- 80mililitrůRum
- 25gramůTuk
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
516 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme vejce, cukr a vyšleháme metlou. Přisypeme mouku, sodu, mletou skořici, anýz, hřebíček a přidáme med, sádlo a rum. Vypracujeme tužší perníkové těsto, vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme malé tvary perníčků. Plech pomažeme tukem a perníčky na plech vyskládáme vedle sebe. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 20 minut.
- 2V hrnku rozkvedláme jedno vejce s troškou vody a ještě horké perníčky potřeme, aby se po vychladnutí leskly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.