Medové perníčky s rozinkami
90 min.
Ingredience
- Na polevu
- 150gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2mililitryCitronová šťáva
- Na těsto
- 4decilitryMléko polotučné
- 4lžíceMed včelí
- 120gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 60gramůMandle
- 60gramůOřechy lískové
- 60gramůOřechy vlašské
- 60gramůKandované ovoce
- 60gramůRozinky bílé
- 20gramůCukr skořicový
- 1lžíceKakao
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do teplého mléka v kastrůlku vsypeme cukr, vložíme med, přilijeme olej. Vyšleháme na hladkou tekoucí hmotu, do které všleháme vejce.
- 2Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přisypeme vanilkový cukr, pomleté mandle, lískové i vlašské ořechy a na malé kousky pokrájené kandované ovoce. Přidáme ještě rozinky, skořicový cukr, skořici, kakao, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, nakonec vlijeme připravené medové mléko a ze všech surovin důkladně vypracujeme hladké těsto, které zabalené do fólie odložíme na hodinu do lednice.
- 3Poté rozvlálíme do plátu o síle 5 mm a vykrajujeme kolečka, která skládáme vedle sebe na na tukem vymazaný plech.
- 4Pečeme v mírně předehřáté troubě, po upečení necháme vychladnout, potřeme bílkovou polevou. Odložíme na dva týdny odležet a změknout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.