Medové řezy s čokoládovou polevou
60 min.
Ingredience
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr krupice
- 50gramůMed včelí
- 370mililitrůMléko polotučné
- 10gramůSoda jedlá
- 150gramůPoleva čokoládová
- 25gramůTuk
- 30gramůStrouhanka
- Krém
- 370mililitrůMléko polotučné
- 125gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 80gramůMouka polohrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůRum
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
513 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, jedlou sodu, přidáme vejce, máslo, med, mléko a vypracujeme těsto.
- 2Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, zaplníme těstem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně půl hodiny, necháme vychladnout, rozřízneme na tři stejné díly.
- 3Do rendlíku nalijeme 250 ml mléka, přisypeme cukr, přivedeme k varu a provaříme. Ve zbytku mléka rozkvedláme žloutek, přimícháme mouku, přilijeme horké mléko, promícháme, necháme zhoustnout a vychladnout. Nakonec vmícháme máslo, přidáme rum a tímto krémem pomažeme první díl těsta, přiklopíme druhým dílem, ten také pomažeme krémem a zakryjeme třetím dílem. Nakonec zalijeme čokoládovou polevou a dáme do lednice vychladit.
- 4Nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.