Medovníčky s citronovou polevou
55 min.
Ingredience
- 650gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůMed včelí
- 250gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3gramyAnýz mletý
- 3gramyHřebíček
- 3gramySkořice mletá
- 20gramůSoda jedlá
- 70mililitrůMléko polotučné
- 30mililitrůRum
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 25gramůOřechy vlašské
- 200gramůPoleva citronová
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
503 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme med, cukr, rozpuštěné máslo, vejce, žloutek, okořeníme mletým anýzem, hřebíčkem, skořicí, přisypeme jedlou sodu, přilijeme mléko a trochu rumu. Promícháme a vypracujeme těsto. Necháme chvíli uležet, prohněteme, vyválíme na středně silný plát, ze kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj medovníčky, potřeme bílkem, posypeme drcenými ořechy a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 20 až 25 minut.
- 2Upečené medovníčky potřeme citronovou polevou a dáme do lednice ztuhnout.
- 3Vychlazené medovníčky upravíme na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.