Medovník

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
745 mg
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na medovníky si připravíme den předem.
  • 2
    Do mísy rozklepneme vejce, přidáme med, cukr a důkladně spolu promícháme. Okořeníme mletou skořicí, mletým fenyklem a mletým hřebíčkem, přisypeme trochu jedlé sody, promícháme a necháme stát do druhého dne.
  • 3
    Do mísy přisypeme mouku, vypracujeme těsto, vyválíme na středně silný plát a tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj medové cukroví, potřeme bílkem, posypeme drcenými ořechy, rozinkami a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 20 až 25 minut, vyndáme z trouby, potřeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout.
  • 4
    Vychlazené cukroví upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.