Medovník
55 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůCukr moučkový
- 5kusůVejce slepičí
- 80gramůMed včelí
- 3gramySkořice mletá
- 3gramyHřebíček
- 3gramyFenykl obecný
- 10gramůSoda jedlá
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 25gramůOřechy vlašské
- 25gramůRozinky tmavé
- 200gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
745 mg
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Těsto na medovníky si připravíme den předem.
- 2Do mísy rozklepneme vejce, přidáme med, cukr a důkladně spolu promícháme. Okořeníme mletou skořicí, mletým fenyklem a mletým hřebíčkem, přisypeme trochu jedlé sody, promícháme a necháme stát do druhého dne.
- 3Do mísy přisypeme mouku, vypracujeme těsto, vyválíme na středně silný plát a tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj medové cukroví, potřeme bílkem, posypeme drcenými ořechy, rozinkami a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 20 až 25 minut, vyndáme z trouby, potřeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout.
- 4Vychlazené cukroví upravíme na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.