Medovník ořechový

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, vejce, med, drcené ořechy, mletou skořici, trochu sody, promícháme a vypracujeme těsto. Necháme ho uležet několik hodin, nejlépe přes noc.
  • 2
    Těsto vyválíme na středně silný plát, plech pomažeme tukem, plát těsta na něj položíme, potřeme bílkem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 25 minut.
  • 3
    Plech s medovníkem vyjmeme, potřeme čokoládovou polevou, posypeme drcenými mandlemi, nakrájíme na čtverečky, necháme vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.