Medovník ořechový
55 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůOřechy vlašské
- 70gramůMed včelí
- 10gramůSoda jedlá
- 10gramůSkořice mletá
- 40gramůMandle
- 200gramůPoleva čokoládová
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, vejce, med, drcené ořechy, mletou skořici, trochu sody, promícháme a vypracujeme těsto. Necháme ho uležet několik hodin, nejlépe přes noc.
- 2Těsto vyválíme na středně silný plát, plech pomažeme tukem, plát těsta na něj položíme, potřeme bílkem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 25 minut.
- 3Plech s medovníkem vyjmeme, potřeme čokoládovou polevou, posypeme drcenými mandlemi, nakrájíme na čtverečky, necháme vychladnout a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.