Medový koláč s kandovaným ovocem
70 min.
Ingredience
- 170gramůMed včelí
- 100gramůCukr krupice
- 70gramůMáslo čerstvé
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKakao
- 13gramůKypřicí prášek do perníku
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaKoření perníkové
- 1lžičkaSoda jedlá
- 150gramůKandované ovoce
- 150gramůVišně
- 50gramůOřechy vlašské
- 70gramůMarmeláda višňová
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Do rozehřátého medu v kastrůlku přidáme cukr, máslo a stálým míchání rozpustíme. Prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem dáme do misky, rozklepneme vejce, přidáme koření, sodu, na malé kousky nakrájené kandované ovoce, vypeckované a nakrájené višně a jemně nasekané ořechy. Moučnou směs dobře promícháme a spojíme s teplou medovou hmotou.
- 2Ze směsí vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na velikost kulaté pečící formy.
- 3Formu vyložíme pečícím papírem, rozložíme připravené těsto. Pečící formu s těstem vložíme na celou noc do lednice. Následovně vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut.
- 4Upečený koláč necháme mírně vychladnout ve formě, povrch koláče potřeme višňovou marmeládou. Nakonec nakrájíme na úhledné trojúhelníky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.